• برابر با : Sunday - 15 September - 2024
کل اخبار 1627
0

جایزه سالانه محمدبهمن بیگی به یک معلم عشایری اهدا شد

  • کد خبر : 2414
  • 23 آبان 1394 - 19:14
جایزه سالانه محمدبهمن بیگی به یک معلم عشایری اهدا شد

رئیس انجمن ترویج علم ایران، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این ارتباط گفت :این انجمن به پاس قدردانی از کار سترگ محمد بهمن بیگی که در باسواد کردن عشایر ایران نقش مهمی داشته جایزه این بخش را به نام این استاد فرهیخته نامگذاری کرده است . اکرم قدیمی افزود: لذا […]

رئیس انجمن ترویج علم ایران، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این ارتباط گفت :این انجمن به پاس قدردانی از کار سترگ محمد بهمن بیگی که در باسواد کردن عشایر ایران نقش مهمی داشته جایزه این بخش را به نام این استاد فرهیخته نامگذاری کرده است .
اکرم قدیمی افزود: لذا هیأت داوران انجمن ترویج علم ایران به مناسبت شانزدهمین دوره جایزه ترویج علم ، جایزه سال ۱۳۹۴ معلمان مناطق محروم را به دلیل بیش از چهل سال خدمت صادقانه در آموزش و پرورش عشایر کشور، در سطوح مختلف، و مشارکت در تربیت آموزگاران عشایری به علی عسگر فرهادپور تقدیم کرد.
وی گفت :بر این اساس انجمن ترویج علم ایران شانزدهمین دوره جایزه خود به مناسبت روز ترویج علم را شامگاه پنجشنبه ۲۱آبانماه جاری طی آیینی در سالن سعدی برج میلاد تهران بوسیله ‘ بی بی سکینه کیانی’ همسر زنده یاد استاد محمد بهمن بیگی تقدیم این معلم عشایری کرد.
وی گفت: انجمن ترویج علم ایران در سال ۹۲یکی از جوایز سالانه خود تحت عنوان معلمان مروج در مناطق محروم کشوررا به نام جایزه محمد بهمن بیگی پدر تعلیمات عشایر ایران تغییر نام داد.
قدیمی با اشاره به اینکه محمد بهمن بیگی در زمان حیاتش یکی از برندگان این جایزه بود اظهار داشت : هرساله انجمن ترویج علم ایران این جایزه ادبی را به یکی از معلمان مناطق محروم کشور با معیارهای لازم و تعریف شده اهدا می کند.
وی گفت: این انجمن با هدف قدردانی از کوشش معلمان مروج علم در مناطق محروم که در زمینه تشویق دانش آموزان به ارتقای بینش و تفکر علمی فعالیت داشته اند یا طرح های موثری را برای علاقه مند کردن آنها، همگانی کردن علم، گسترش اندیشه و فرهنگ علمی میان دانش آموزان اجرا کرده اند سالانه طی مراسمی از یکی از این معلمان با اهدای جایزه تقدیر می کند.
انجمن ترویج علم ایران در ۱۵اردیبهشت سال ۱۳۸۰با هدف ترویج علم بین عموم مردم، اشاعه تفکر علمی برای ایجاد زمینه مناسب برای همگانی کردن علم در جامعه، جلب مشارکت و هماهنگی میان نهادهای مروج علم ، آموزش مروجان علم و نهادینه کردن ترویج علم فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
محمد بهمن بیگی، بنیانگذار آموزش عشایر در ایران، در سال ۱۲۹۹ در ایل قشقایی فارس به دنیا آمد.
پس از پایان دوره کارشناسی حقوق در دانشگاه تهران، کوشش خود را برای بر پایی مدرسه های سیار برای بچه های ایل آغاز کرد و با پی گیری ها و فداکاری ها خود توانست برنامه سوادآموزی عشایر را به تصویب برساند.
او توانست دختران عشایری را نیز به مدرسه های سیار جلب کند و نخستین مرکز تربیت معلم عشایری را بنیان نهاد.
بهمن بیگی برای کوشش پی گیر خود در راه سوادآموزی به هزاران نفر کودک ترک، لر، کرد، بلوچ، عرب و ترکمن، برنده جایزه سوادآموزی سازمان یونسکو شد.
او تجربه های آموزشی خود را به شکل کتاب و در قالب داستان نوشته و منتشر کرده است که از جمله آثارش به ˈعرف و عادت در عشایر فارسˈ، ˈبخارای من ایل منˈ، ˈاگر قره قاچ نبودˈ، ˈبه اجاقت قسم و ‘طلای شهامت’ می توان اشاره کرد.
علاوه برآثار فاخری که توسط محمد بهمن بیگی به رشته تحریر و تقریر درآمده است، شاگردان این انسان فرهیخته نیز کتاب های زیادی پیرامون شخصیت، اقدامات و اثرات کار فرهنگی ایشان منتشر کرده اند.
مدیرکل افسانه ای ، آموزگار مهر،قصه آفتاب،آموزش و پرورش در عشایر ایران، توانایی ها و ناتوانی ها در آموزش و پرورش عشایر از آغاز تا انقلاب اسلامی، نخستین اموزگار ایل،سواد عصای پیری ،سوگ سیمرغ،تخته سیاه تفنگم گچ سفید فشنگم ، شگفتی های آموزش در مکتب بهمن بیگی ، نوشته هایی پیرامون محمد بهمن بیگی و آثار او ،مسیحای ایل،دانشسرای عشایری از طلوع تا غروب و مکتب بهمن بیگی ارزش های پنهان و راهبردهای موثر آموزشی و نام ها و یادها در قلم و بیان بهمن بیگی از جمله این آثار است.
براساس این گزارش، تاکنون علاوه بر آثار مکتوب یادشده فیلم ها یی با عناوین ˈمدرسه ای که باد برد، اگر بهمن بیگی نبود!، چادرهای سفید ، فرصت و دو مستند معلم و الفبای معجزه گرˈ درباره زندگی ، شخصیت و اقدامات فرهنگی محمد بهمن بیگی ساخته و از سیمای کشور پخش شده است .
محمد بهمن بیگی ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ در شیراز درگذشت.

مشاهده خبر...
برد پرگل پرسپولیس در دیدار تدارکاتی/ پای قشقایی به دبی هم کشیده شد!
لینک کوتاه : https://www.sardarjonoub.ir/?p=2414

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.