به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز ، طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما پیرامون برنامههای صداوسیما در نوروز ۱۴۰۲ ، سریال «آتش و باد» که سریال شبکه سه سیما است با ۴۸.۳ درصد بیننده و ۷۶.۳ درصد رضایت میهمان مخاطبان تلویزیونی خود قرار گرفته است.
محمود پاکنیت، حسین محجوب، لاله اسکندری، نادر فلاح، فرخ نعمتی، سهیلا رضوی، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصرنصیر، مهدی فقیه، مرحوم کریم اکبری مبارکه، صدرالدین حجازی، بیوک میرزایی و مهران نائل از بازیگران سریال «آتش و باد» هستند.
حسن نجاریان دریانی تهیه کننده این مجموعه تلویزیونی در گفتگو با خبرگزاری فارس در ارتباط با ساخت سریال آتش و باد عنوان کرد: این کار از سال ۹۸ شروع به فیلمبرداری شد و داستان فیلم برگرفته از حقایق تاریخی است اما عین به عین تاریخ نیست یعنی محل های فیلمبرداری تغییراتی کرده است اما وقایع ای دیگر که در فیلم به آن اشاره می شود برگرفته از داستان ها ، تحقیقات و پژوهش های مفصلی است که به مدت چهار تا پنج سال کارگردان ، آقای راعی انجام دادند.
تهیه کننده این مجموعه تلویزیونی با تاکید بر اینکه این سریال اشاره به ایل خاصی ندارد اظهار داشت: بعضاً صحبت هایی به میان آمده است که می گویند سریال آتش و باد در ارتباط با بختیاری ها و قشقایی ها است اما ما در ارتباط با ایل خاصی کار نکرده ایم.
و از یک ایل فرضی و کلی گرفته ایم و نظرمان این بود که این واقع ممکن است برای هر جایی اتفاق بیافتد و منحصر کردن آن به یک ایل شاید گستره داستان را کم کند.
نجاریان در ارتباط با لوکیشن های فیلمبرداری سریال افزود: با توجه به اینکه هم بودجه کار محدود بوده است و هم از ابتدای فیلمبرداری تا انتها درگیر کرونا بودیم و امکان اینکه به شیراز برویم میسر نبود و فراهم نشد به همین دلیل در اطراف تهران بر اساس لوکیشن هایی که انتخاب شد فیلمبرداری انجام شد.
نجاریان در ارتباط با ساخت فصل های بعد سریال عنوان کرد: هنوز صحبت جدی در این باره انجام نشده و اگر به توافق قطعی با سازمان برسیم و اگر امکان آمدن در اطراف شیراز یا شهرستان دیگری فراهم شد قطعا از این امکان استفاده می کنیم.
نجاریان تصریح کرد: در مقطعی که ما کار می کنیم و سریال پیش می رود برخی از شخصیت های فیلم با یک سری از شخصیت های خارجی به خصوص انگلیسی ها رو به رو می شوند و مسائلی رخ می دهد و باتوجه به اتفاقاتی که انگلیسی ها در آن زمان رقم زده اند ادامه سریال اتفاقات مثبت و منفی زیادی رقم می خورد و درگیری هایی به وجود می آید که در ادامه داستان مشاهده می شود.
و در آخر حسن نجاریان با اشاره به اینکه این سریال با کار و زحمت بسیاری تهیه و تولید شد افزود: در این سریال با مسائل و مشکلاتی که کارهای تاریخی همیشه درگیر آن هستند و کم و زیاد هایی که در سریال های تلویزیونی وجود دارد رو به رو بودیم اما سرگروه ها خوشبختانه جزو سرگروه های حرفه ای سینما تلویزیون بودند و کار را به صورتی پیش بردیم که امیدواریم مخاطبان از سریالی که می بینند راضی باشند.
محمود پاکنیت بازیگر سینما و تلویزیون نیز در گفتگو با خبرگزاری فارس از شخصیت و نقش خود در سریال آتش و باد گفت: فتحالله خان یکی از خوانین فارس در زمان قاجار و حکومت احمد شاه بوده است فتح الله خان فردی جاه طلب ، قدرت طلب و خودخواه است و برای اینکه در راس قدرت باشه هر کاری را انجام می دهد.
وی ادامه داد: او با کدخدایی که برای یکی از طایفه ها تعیین کرده است سر لج می افتد و شروع به آزار دادن آنها می کند.
پاکنیت درباره داستان این سریال افزود: این قصه به زمان مشروطه بر میگردد زمانی که مملکت در وضعیت خوبی نیست و مشروطه خواهان در تلاش هستند که مشروطه را روی کار بیاورند تا عدالت در جامعه بر قرار شود.
محمود پاکنیت از همکاری های خود با مجتبی راعی کارگردان این سریال گفت: سریال آتش و باد هشتمین کاری است که با آقای راعی انجام داده ام که شامل هفت فیلم سینمایی است و این اولین سریالی است که با آقای راعی کار کرده ام.
پاک نیت در ارتباط با نام قبلی سریال عنوان کرد: نام قبلی سریال «جشن سربرون» بوده است و دلیل این نامگذاری مربوط به مناطق عشایری است ، زمانی که ازدواجی صورت می گیرد خانواده عروس یک قالی می بافند که مادر عروس یا خود عروس یا هر دو در بافت آن سهیم هستند و آن را به عنوان جهیزیه به خانه داماد می برند و زمانی که می خواهند آن را از دار جدا کنند جشنی برگزار می کنند به نام جشن سربرون که در واقع سر آن قالی را از دار قالی جدا می کنند و جشنی بابت این اتفاق برگزار می شود. این داستان ابتدا این نام را داشت که بعد به نام آتش و باد تغییر پیدا کرد.
پایان پیام/خ