وی ادامه داد: الگو به آموزش معنا میدهد. این الگوها را معلمانی میسازند که خود از فلسفه تعلیم و تربیت آگاهی دارند.
این فرهنگی: در سیستم رایج آموزشی به روش تدریس انتقاداتی وارد است و تنها براساس سیستم نمرهدهی و حفظ مطالب اداره میشود در حالیکه تعلیمات بهمنبیگی دانشآموز محور بود.
این فرهنگی خاطرنشان ساخت: در الگوی آموزشی بهمنبیگی، دانشآموز شجاع پرورش می یابد و راحت میتواند استعدادش را بروز دهد؛ بدینترتیب در آینده به فردی توانمند بدل میشود که برای جامعه مفید است.
یوسفی با بیان اینکه بهمن بیگی ۲۰۰ قبیله را با این روش باسواد کرد، افزود: روش بهمن بیگی در کشورهای دیگر دنیا تدریس میشود؛ اما در کشور خودمان کمتر به آن توجه شده است.
در این برنامه که با شعرخوانی، گلستانخوانی، سرودخوانی، خوشنویسی و انجام آزمایشهای علوم برگزار شد، دانشآموزان مهارتهای خود را براساس الگوی تدریس زنده یاد بهمنبیگی بود نشان دادند.
محمد بهمن بیگی بنیانگذار تعلیم و تربیت عشایری در ایران از چهره های ماندگار در تاریخ معاصر است که سنگ بنای خدمات بزرگی توسط تربیت شدگان و دانش آموزان عشایر را نهاد.
نده یاد محمد بهمن بیگی در سال ۱۲۹۸ در ایل قشقایی از تیره بهمن بیگلو بهنگام کوچ در فیروزآباد به دنیا آمد و از هشت سالگی شروع به تحصیل کرد. دوسال بعد خانواده اش به تهران تبعید شدند و در آنجا نیز تحصیلات خود را به سختی ادامه داد .
وی سپس از تهران، به شیراز برگشت و دیپلم دبیرستان را از مدرسه ادبی سلطانی در شیراز دریافت کرد و وارد دانشگاه حقوق دانشگاه تهران وارد شد و دورهٔ کارشناسی حقوق را در سال ۱۳۲۱ به پایان رساند.
بهمن بیگی طرح احداث مدارس عشایری در فارس را راه اندازی کرد. وی در دوران فعالیت خود ۵۰۰ هزار نفر از عشایر فارس را باسواد و دبیرستان عشایری و دانشسرای عشایری را در شیراز تاسیس کرد.
وی یازدهم اردبیبهشت ماه ۱۳۸۹ در شیراز در سن ۹۱ سالگی درگذشت.
شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز واقع است.