به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران ولی رمضانی در جلسه کارگروه و مدیریت پسماند این شهرستان اظهارکرد: متاسفانه موضوع زباله و پسمانده ها د این شهرستان مشکلاتی را به همراه دارد.
وی بیان کرد: در برخی از جایگاه های دفن زباله، پسماندها و زباله ها در محل مشخص شده خالی نمی شوند .
رئیس محیط زیست گچساران با اشاره به اینکه دیوار کشی در جایگاه دفن زباله و پسماند می تواند از برخی مسائل بهداشتی و زیست محیطی جلوگیری کند، تصریح کرد:کشتارگاه های دام نیز با توجه به تذکرات متعدد تا کنون هیچ اقدامی برای دفع اصولی و بهداشتی پسماند ها اقدامی انجام ندادند.
رمضانی عنوان کرد: آب های پسماند نفتی آلودگی هایی را در زمان شکستگی های لوله های نفتی ایجاد می کند که باعث آلودگی آب و خاک میشود.
وی گفت: انتظار می رود که قبل از انجام هر گونه عملیات با اداره محیط زیست همکاری شود.
رضاقشقایی شهردار دوگنبدان نیز در اینجلسه خاطرنشان کرد: تمامی مشکلات عنوان شده در خصوص زباله و پسماندها درست بوده ولی برای حل این مشکل باید دستگاه های دیگر نیز پای کار آمده تا باوهنکاری و تعامل این معضل حل شود.
وی بیان کرد: اولویت کار شهرداری مدیریت پسماندها است و کارگروهی نیز در این خصوص تشکیل شده و در حال شناسایی و ارزیابی مشکلات آن هستیم.
وی افزود: موضوع دفع پسماندها به یک عزم جمعی و تخصیص اعتبارات ویژه نیاز دارد تا معضل دفع پسماندهای شهری برطرف شود.
شهردار دوگنبدان با اشاره به احداث و تکمیل کانال ها در سطح شهر بسیار مهم است. ادامه داد:برای تکمیل و اتمام آنها نیاز به اعتبارات قابل توجهی دارد و بررسی و برآورد هزینه های مورد نیاز در حال انجام شدن است.
قشقایی اضافه کرد: هر آنچه که در مورد دفع پسماندهای کشتارگاه بیان می شود را تایید می کنم اما برای رفع این مشکل نیاز به یک برنامه ریزی کلان داریم.
وی افزود: از شهروندان تقاضا داریم برای پرداخت عوارض خود مشارکت داشته و به شهرداری دوگنبدان مراجعه کنند.
شهردار دوگنبدان تصریح گرد: در برخی از محلات حدود ۷۰ درصد از ساکنین آنجا عوارض خود را پرداخت نکرده بودند، اجرای خدمات موثر شهرداری با پرداخت هزینه های عوارض صورت می گیرد، باید شهروندان با پرداخت عوارض خود ما را در اجرای خدمات بسیار خوب شهری یاری کنند.
سید معصوم افضلی رئیس اداره امور آب گچساران عنوان کرد: پسماندهای که در سطح شهر وجود دارد به مواد پلاستیکی و فلزی و نخاله ها طبقه بندی شده است.
وی اظهار کرد: تا کنون چندین بار برای نخاله های ساختمانی تدکرات لازم داده شده که در مسیر گذر آب ریخته نشون ولی همچنان شاهد ریختن نخاله ها در مسیر آب ها هستیم.
افضلی ادامه داد: پسماند پزشکی که بسیار خطرناک است و ورود آنها به آب های زیر زمینی بسیار خطرناک است، ما در قبال مردم وظیفه داریم تا آب سالم را به خانه های مردم انتقال دهیم.
رئیس امور آب گچساران با اشاره به اینکه باید برای مدیریت پسماندها چاره ای اندیشیده شود، گفت: پسماند کشتار دام و طیور فوق العاده خطرناک بوده و مستلزم برنامه ریزی دفع درست است.
افضلی خاطرنشان کرد: پسماند نفتی به دلیل داشتن مواد آلاینده که فوق العاده برای احشام و محیط زیست خطرناک هستند، انتظار می رود برای مدیریت این پسماندها نیز شرکت نفت اقدامات لازم را انجام دهد.
علی محمد آقایی بخشدار مرکزی گچساران در این جلسه ادامه داد: فاصله برخی از روستاهای تا محل دفن زباله ۴۰ الی ۵۰ کیلومتر بوده و انتقال زباله تا محل دفن آن هزینه هایی را در بر می گیرد.
وی با اشاره به اینکه پسماند روستایی عادی و کمتر موا د شیمیایی دارد، عنوان کرد: در دهستان لیشتر که به سه حوزه تقسیم می شود، محلی برای دفع زباله مشخص شده است.
بخشدار مرکزی گچساران با اشاره به اینکه حوزه خیرآباد به محل دفع زباله بهبهان نزدیکتر است، افزود: در منطقه بویراحمد گرمسیری یک محل دفع زباله در روستای دیل وجود دارد، در روستای رودبال و ارو محل دفع زباله وجود ندارد و زباله های آنها برای دفع به سد چم شیر انتقال داده می شود.
اکبر خدری مدیر بهره برداری سد کوثر گچساران ادامه داد: برای دفع زباله ها در محدوده سد کوثر باید چاره ای اندیشیده شود و اگر محلی برای دفع زباله روستاهای پایین دست احداث می شود نباید آب شیرابه ها به منابع آبی پایین دست سرایت کند.
وی ادامه داد: برای تعیین محل دفع زباله از کارشناسان امور آب نیز استفاده کرده تا مشکلاتی در آینده به وجود نیاید.
افشار نژاد رئیس دامپزشکی گچساران گفت:
جای تأسف است که برخی از مشکلات هنوز بعد از گذشت ده تا پانزده سال هنوز حل نشده است.
وی اظهار کرد: برخی از مسئولین دید کارشناسی و بهداشتی به کشتارگاه نداشتند ولی امیدوارم که شهردار دوگنبدان دید بهداشتی نسبت به این قضیه داشته باشند.
رئیس دامپزشکی گچساران ادامه داد: انتظار می رود که شهردار با دامپزشکی یک نگاه کارشناسانه به کشتارگاه داشته تا این مشکل برطرف شود.
مرتضی سجادپور معاون فرماندار گچساران بیان کرد: حضور نخاله های ساختمانی د ورودی دیل چهره ای ناپسند را در اینمنطقه به وجود آورده است.
وی گفت: دفع پسماند در روستاهای بویراحمد گرمسیری و لیشتر بررسی و چاره اندیشی شود.
محسنی رئیس روابط عمومی شرکت نفت وگاز گچساران با اشاره به اینکه در خصوص پسماند ها، شرکت نفت قدمی متفاوت تر از سال گذشته برداشته، تصریح کرد: تفکیک پسماندها توسط نفت در این شهرستان اجراشده است.
وی بیان کرد: در راستای ایجاد کمربند سبز نیز این دستگاه با کاشت درخت و ایجاد فضای سبز اقدامات زیادی را انجام داده است.
محسنی اضافه کرد: در نفت ریزی های احتمالی طبق دستورالعمل های اداره HSE اقدامات لازم انجام و به صورت اصولی جمع آوری و پاکسازی های لازم انجام می شود، خاک آلوده جمع آوری و محیط پاکسازی می گردد و خاک های آلوده جمع آوری و پاکسازی محیط نیز انجام می شود.
وی گفت: این خاک های آلوده در مکانی جمع آوری شده و پیگیر آن هستیم که به صورت بیولوژیکی پاکسازی شوند.