• برابر با : Wednesday - 29 November - 2023
کل اخبار 1627
3

محسن نامداری،فعال فرهنگی و رسانه ای جامعه ی قشقایی

  • کد خبر : 648
  • 20 مرداد 1394 - 13:44
محسن نامداری،فعال فرهنگی و رسانه ای جامعه ی قشقایی

محسن نامداری چهل و ششمین بهارعمر را طی کرد. نامداری متولد بیستم مرداد سال ۴۸ است. قشقایی آنلاین ؛ کمتراز دوسال داشت که خانواده اش ساکن شیراز شدن خودش در این باره می گوید:« در کنار باغ حوزه بین ساختمان ها پدرم چادری سیاه به پا کرد و خودش در کارخانه پرفیل سازی مشغول بکارشد […]

محسن نامداری چهل و ششمین بهارعمر را طی کرد. نامداری متولد بیستم مرداد سال ۴۸ است.

قشقایی آنلاین ؛ کمتراز دوسال داشت که خانواده اش ساکن شیراز شدن خودش در این باره می گوید:« در کنار باغ حوزه بین ساختمان ها پدرم چادری سیاه به پا کرد و خودش در کارخانه پرفیل سازی مشغول بکارشد . سالهای سختی بود من از ۵ سالگی به مدرسه خسرو دهقان که بعد ازانقلاب اسلامی تعطیل شد و به منزل تبدیل شد رفتم .از پارامونت به طرف شمال شهر ساخت و ساز ها را بیاد دارم . بیابان و لته بودن، مادرم از لته ها گوجه و بادمجان و سبزی  می خرید» نامداری در زمان انقلاب ده ساله وکلاس چهارم بود و جنگ را درکلاس اول راهنمایی با غرش هواپیماها که به شهر های ایران حمله کردند تجربه نمود و از اول دبیرستان درگروه سرود  اشعار انقلاب را میخواند فعالیت های هنری نامداری با عضویت دراولین دوره انجمن سینمای جوانان ایران در شیراز آغاز شد.

ازعلم اساتید بزرگی چون استاد مرحوم چهرنگار که سال ۷۲ درسن ۷۵ سالگی فوت کردند در رشته ی هنرعکاسی سیاه وسفید بهره برد خودش دراین باره می گوید” هرچه از عکاسی میدانم و تحسین دیگران را باعث می شوم ازآن استاد فرزانه دارم که نامش در ارگ کریمخان بعنوان پدر عکاسی جنوب ثبت شده است هرچند درانجمن کل مفاهیم سینما را آموزش میدادند اما عشق و هوش من به عکاسی بود وامروز بسیاری ازاساتید عکاسی به کارمن بخاطر شاگردی آن استاد عنایت دارند» نامداری ازسال ۶۷تا ۶۹ درمناطق خوزستان که هنوز آثار جنگ درآن مشهود بود به خدمت سربازی پرداخت. ” واقعآ دیدن آن همه ایثار فداکاری مردم خرمشهرو آبادان غرورانگیز بود ” بعد از خدمت اوایل سال ۷۰درنهاد نهضت سواد آموزی مشغول بکار شد ، دوماه بعد درتست گزارشگری رادیو شرکت کرد وعلیرغم ترک زبان بودن صدای او پذیرفته شد و بعنوان گزارشگر کلاس های سواد آموزی کار را آغاز کرد اما خیلی زود به او پیشنهاد تهیه گزارش برای برنامه عصرانه که پرشنونده ترین برنامه صدای فارس بود

شد خودش در این باره میگوید:واقعا برایم غرور انگیز بود که صدایم باعث خرسندی مردم میشد سخترین گزارش ها را از شهرستانها راجب فرهنگ مردم می گرفتم بعدها آقای برهان حقیقی (مدیر روابط عمومی)که برادرش در جنگ خوانین شهید شده بود لطف کرد واجازه کار درفرهنگ عشایر را گرفت و من اولین بار در بهمن ۷۱ محمد شهبازی را به شیراز دعوت کردم و دراستودیو رادیو شعر عرفانی مأذون را از کتاب پدرش با آهنگ اجرا کرد.

مشاهده خبر...
ﮔﻔﺘﮕﻮﻳﻲ اختصاصی ﺑﺎ ﻭﺣﻴﺪ ﭘﻨﺎﻫﻲ

اما اوج هنر این خادم عشایر زمانی رخداد که به او ماموریت تهیه گزارش و مصاحبه آن هم از چهره ای چون استاد محمد بهمن بیگی را دادند« وقتی معاون صدا من را به اتاقش خواند و گفت که مدیرمرکز سفارش این مصاحبه را دادند بسیار خوشحال شدم.

قضیه از آنجا شروع شد که در اردیبهشت ۷۲ مدیر کل وقت صدا و سیما ( آقای توتی) وقتی که لیست مفاخر فارس را خواسته بود می بیند که نام بهمن بیگی نیز در آن وجود دارد که خودش پیگیر میشود و به اتفاق معاون صدا به دیدار آن مدیر کل افسانه ای میرود و اجازه میگیرند تا مصاحبه از ایشان برای رادیو توسط یکی از گزارشگران عشایری رادیو تهیه شود که  من انتخاب شدم عصر ۱۲ اردیبهشت با گرفتن وقت قبلی از همسرشان به خانه ی استاد رفتم. بهمن بیگی داشت بازی فوتبال پرسپولیس را نگاه میکرد فکر میکنم نیم ساعتی نشستم تا آمد وقتی کنارم نشست وجودم رااسترس گرفت چون میدانستم این آقا با قبلی ها خیلی فرق میکند چون دنیای دانش است و تجربه، خیلی با احتیاط سوال اولم را مطرح کردم. کلیشه ای بود اما روی اصول بود آقای بهمن بیگی شما متولد چه سالی هستید؟ پاسخ داد فکر میکنم ۱۲۹۸ یا ۹۹ در چاه کاظم خنج به دنیا آمدم و چند سوال دیگر از تعلیمات آموزش عشایر تا سوال آخری که درباره ی نویسندگی ایشان بود پرسیدم : استاد شما نویسنده قهاری هستید و برای کتاب معروف اشک معشوق استاد مهدی حمیدی مقدمه ای زیبا و خوش آهنگ در وصف شیراز نوشته اید استعداد نویسندگی را از کجا آوردید؟ که پاسخ دادند: آفرین پسرم معلوم است کتاب های مرا خوب خوانده ای و توضیحات بیشتری درباره ی هنر نویسندگی اش داد آن مصاحبه چندین بار در قالب برنامه ی چهره ها پخش شد و شوق و ذوق شنوندگان را بر انگیخت.» .

مشاهده خبر...
قشقایی‌نژاد‌: پارکور بی‌انتهاست/برای دل خودمان تمرین می کنیم

نامداری از سال ۷۲ با کمک جمعی از فرهیختگان از جمله استاد مرحوم نادری دره شوری٬محسن رجایی پناه٬ دکتر نادر عبد اللهی در صدای فارس به تهیه ی گزارش از ایل بزرگ قشقایی پرداخت و از سال ۸۸ با کمک و همراهی خانم صهبانیا جعفر بیگلو٬ خدیجه کاظمی ودیگر علاقه مندان فرهنگ و هنر ایل چندین برنامه زنده از سیمای فارس که مورد تحلیل و تکریم و گاها نقد و بررسی مردم ایل قرار گرفت هماهنگ نمود.

او همایش استاد بهمن بیگی را در سال۹۲ با کادری مجرب تصویر برداری کرد که مورد تحسین خانواده آن استاد قرار گرفت در جریان درگذشت استاد نادری دره شوری که بسیار به او عشق و علاقه داشت و در واقع از مشوقین او در کار های فرهنگی محسوب میشد با تهیه گزارش از مراسم تدفین استاد و استفاده از تصاویری که از مصاحبه های آن عزیز وجود داشت فیلم جذابی تحت عنوان ایل مرد تهیه کرد که کاری ارزشمند است و هم اکنون به درخواست ستاد برگزاری مفاخر عشایر مسئؤلیت کمیته ی فرهنگی این ستاد را برای مراسم گرامی داشت دو چهره ی پر فروغ تعلیمات عشایر  بر عهده گرفته است تا خدمتی کوچک برای مردمی بزرگ انجام دهد.

محسن نامداری از سال ۸۰تاکنون بعنوان کارشناس روابط عمومی نوسازی مدارس فارس مشغول خدمت به آینده سازان ایران اسلامی است که در سال ۸۶ و۸۸ درسطح کشور بعنوان روابط عمومی برتر ودرسال ۹۱و ۹۲ در فارس نیز به همین عنوان مورد تقدیر٬ ودرسال جاری نیز بعنوان روابط عمومی پیشکسوت لوح سپاس استاندار قبلی فارس رادریافت کرد. وی در ارزیابی نگارش خبر روابط عمومی های ادارات کل نوسازی مدارس استانها که در تیرماه امسال انجام شد برای سومین سال  پیاپی مقام اول را بخاطر نگارش فنی خبر٬ تیتر و لید کسب کرد.

معرفی و گفتگو از درنا قشقایی نژاد

منبع: قشقایی آنلاین

لینک کوتاه : https://www.sardarjonoub.ir/?p=648

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.