به گزارش سردار جنوب،استاد علیرضا شهبازی، خواننده موسیقی قشقایی است. او روزهای خوشی را در ایلشان سپری کرده و آنطور که میگوید در کوه و دشت و صحرا از کودکی خوانده است.
در ادامه مصاحبه ای را که با این هنرمند قشقایی ترتیب داده ایم می توانید مشاهده فرمایید.
قرار است این روزها در جشنواره موسیقی نواحی آینهدار روی صحنه بروید. در این اجرا چه قطعاتی را میخوانید؟
نمیتوانم کاملا قطعی بگویم، اما قصد دارم قطعاتی چون «شاه ختایی»، «جنه جنه»، «خسرو» و… را بخوانم.
اهل کدام شهر هستید؟
اهل شهری نیستم. شهرنشین شدهام. اکنون در فیروزآباد فارس زندگی میکنم، اما ما ایل قشقایی هستیم و ذاتا عشایر هستیم.
روی اینکه ذاتا عشایر هستید، تاکید کردید. این موضوع برایتان چه جذابیتی دارد؟
همهاش جذابیت است. من از جاهای مختلفی رد شدهام. شهرهای زیادی را پشت سر گذاشتهام. بارها با ایلم در زمین خدا رفتهام و برگشتهام. با طبیعت زندگی کردهام و یک دنیا تجربه و خاطره از آن دارم. اینها همه برایم زیباست.
چه شد سراغ موسیقی رفتید؟
نوجوان که بودم، مدرسه میرفتیم. ما باید هر روز سه تا چهار کیلومتر مسافت را پیاده طی میکردیم تا به مدرسه برویم و برگردیم. در طول مسیر برای اینکه حوصلهمان سر نرود با دیگر بچهها کف میزدیم و آواز میخواندیم. از آنجا دیدم خواندن را خیلی دوست دارم و وارد عرصه موسیقی شدم.
زندگی شما بهعنوان یک هنرمند موسیقی نواحی چگونه میگذرد؟ از وزارت ارشاد از شما حمایت می کند؟
زندگی که میگذرد، اما هیچ حمایتی نداریم. نه بیمهای و نه هیچ مزایای دیگری. فقط مسئول ارشاد استان آقای محمدی خیلی خوب است و همیشه قدردان ماست. ما هم به همین دلخوشیم.
هیچ وقت نخواستید موسیقی را رها کنید؟
نه هرگز. انگیزه من معرفی فرهنگ ایلم است. آداب و رسوم و موسیقی ما باید زنده بماند، چون یکی از اصیلترین فرهنگهای ایران است. به تهران میآیم تا آواهای اصیل قومم را به گوش همه مردم برسانم و از اینکه این فرصت را دارم، خیلی خوشحالم. جز معرفی ایلم هدف دیگری ندارم و همیشه فکر زنده نگه داشتن آداب و رسوممان بودهام. هرجا هم که امکانش فراهم شده و توانستهام موسیقی اجرا کردهام.
منبع: روزنامه جام جم