• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Sunday - 28 May - 2023
1

پدر آموزش عشایری ایران به جهان معرفی شود

  • کد خبر : 4020
  • 07 اردیبهشت 1395 - 10:27
پدر آموزش عشایری ایران به جهان معرفی شود

به گزارش پایگاه خبری،تحلیلی جمعیت جوانان قشقایی،شماری از اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز با اشاره به تلاش های زنده یاد محمد بهمن بیگی در آموزش عشایری ایران، خواستار معرفی این اندیشمند حوزه تعلیم و تربیت به جهان شدند. به گزارش ایرنا رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز، روز دوشنبه در آیینی که […]

به گزارش پایگاه خبری،تحلیلی جمعیت جوانان قشقایی،شماری از اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز با اشاره به تلاش های زنده یاد محمد بهمن بیگی در آموزش عشایری ایران، خواستار معرفی این اندیشمند حوزه تعلیم و تربیت به جهان شدند.

به گزارش ایرنا رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز، روز دوشنبه در آیینی که با هدف بزرگداشت زنده یاد محمد بهمن بیگی پدر آموزش و پرورش عشایری ایران دراین دانشگاه برگزار شد،گفت: مرحوم بهمن بیگی در زمره برترین مربیان عرصه تعلیم و تربیت در جهان است و از این رو، باید وی را به جهانیان بشناسانیم.
بابک شمشیری افزود: امروز اگرچه نظرهای بزرگان عرصه تعلیم و تربیت جهان در دانشگاه ها تدریس می شود ولی کمتر پیش می آید که به هویت و اصالت خویش بازگردیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: اگر منصفانه، واقع بینانه و به دور از هیاهو قضاوت کنیم، داشته های ما در عرصه تعلیم و تربیت کم شمار نیستند و بدون تردید یکی از پرفروغ ترین چهره ها، مرحوم بهمن بیگی است.
شمشیری ادامه داد: به جرات می توان گفت که کمتر فردی مانند بهمن بیگی در دنیا می توان سراغ داشت که الگوی او برای آموزش از استان فارس آغاز و در ادامه به دیگر استان ها و سایر کشورها گسترش یافته باشد.
رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز گفت: الگوی زنده یاد بهمن بیگی در آموزش عشایر، نه تنها الگویی موثر در تعلیم و تربیت تلقی می شود بلکه عدالت آموزشی را نیز محقق می کند.
وی ادامه داد: بزرگان عرصه تعلیم و تربیت ایران به چهره های شناخته شده محدود نیستند بلکه باید گام های لازم برای معرفی اندیشمندانی همچون بهمن بیگی که صاحب سبک، اندیشه و الگو است برداشته شود.
شمشیری اظهار کرد: اگر بخواهیم زنده یاد بهمن بیگی را با دانشمندی همچون پستالوژی مقایسه کنیم باید گفت که پدر آموزش عشایر ایران از او پیشرو تر است.
رئیس بخش علمی تعلیم و تربیت دانشگاه شیراز نیز در ادامه این نشست گفت: زنده یاد بهمن بیگی با دمیدن روح دانش و سواد به جامعه عشایری، ایل و عشایر را زنده کرد.
محمد حسین کریمی افزود: شایسته است که چند پایان نامه و رساله دکتری به بررسی و تبیین الگوهای عملکردی زنده یاد بهمن بیگی در آموزش عشایر ایران اختصاص یابد.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز در ادامه گفت: امروز آثار و نتایج خدمات بهمن بیگی در آموزش عشایر کشور را نه تنها در استان فارس بلکه در سراسر ایران شاهد هستیم و می توان گفت که ‘با یک گل بهار می شود’ همچنانکه زنده یاد بهمن بیگی یک گل بود و سبب شد گل های دیگری نیز در دامن عشایر ایران بروید و شکوفا شود.
کریمی ادامه داد: برخلاف آنچه امروز در جمع کردن دانش آموزان رتبه بالا در مدارس خاص رایج است، آقای بهمن بیگی به عنوان فردی آشنا به درد محرومان جامعه، به جای گزینش دانش آموزان برتر، آموزش به همه آنها در مناطق محروم و سخت گذر کشور را در دستور کار قرار داد.
رئیس بخش علمی تعلیم و تربیت دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز، در ادامه پیشنهاد داد خیرین و مجامعی همچون خیرین مدرسه ساز، جایزه ای به نام زنده یاد بهمن بیگی برای تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت کشور را بنیان نهند.
قربان همتی عملدارلو، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز نیز در این نشست از شناخت مخاطب یعنی دانش آموز و معلم به عنوان مهمترین ویژگی زنده یاد بهمن بیگی نام برد.
این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: درحالی که امروزه کشورهای پیشرفته دنیا آموزش چند فرهنگی را دنبال می کنند، شادروان بهمن بیگی سال ها قبل از آن این شیوه را در عمل برای آموزش جامعه عشایری ایران اجرا کرد که از نبوغ وی حکایت داشت.
همتی علمدارلو، با برجسته خواندن نقش سکینه کیانی همسر زنده یاد بهمن بیگی در پیشبرد برنامه های آن مرحوم گفت: بهمن بیگی تنها مدیرکلی بود که شخصا به تک تک مدارس حوزه ماموریت سرکشی می کرد حتی آن مدارسی که در کوه و بیابان برپا شده بود.
دبیر نشست بزرگداشت زنده یاد بهمن بیگی در دانشگاه شیراز نیز بیان داشت: پدر آموزش عشایری ایران می توانست پس از بازگشت از خارج کشور به وطن، زندگی بی دغدغه ای داشته باشد اما راه دشوار آموزش عشایر کشور را در پیش گرفت.
شهرزاد شاهسنی گفت: زنده یاد بهمن بیگی و دیگر بنیانگذاران تعلیم و تربیت دنیا از نژادها و دوره های زمانی مختلف در یک ویژگی مشترک هستند که آن ویژگی، عشق به انسانیت است.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز خطاب به دانشجویان حاضر در این نشست گفت: اگر می خواهید معلم موفقی باشید باید عاشق بوده و پشتکار داشته باشید.
سکینه کیانی همسر زنده یاد محمد بهمن بیگی نیز در سخنانی کوتاه گفت: بهمن بیگی، معلم بی نظیر و مدیری بی بدیل بود که توانست گام های بلندی در باسواد کردن قشر بیسواد جامعه بردارد.
اجرای موسیقی قشقایی، اجرای گروه سرود دانش آموزان دبستان گندم شهرستان مرودشت با پوشش و لباس عشایر منطقه، شعرخوانی و سخنرانی ارسلان میرزایی و امرالله یوسفی از فعالان جامعه عشایری استان فارس از دیگر بخش های این آیین بود.
در پایان این آیین از یادمان زنده یاد بهمن بیگی به عنوان نخستین یادمان مفاخر تعلیم و تربیت ایران در دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز رونمایی شد.
زنده یاد محمد بهمن بیگی، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران، از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود.
وی کارش را از سال ۱۳۳۱خورشیدی به تنهایی آغاز کرد و در طول ۲۸ سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر، بیش از ۱۰ هزار معلم تربیت کرد و موسسه های مختلفی از قبیل دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستاپزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.
وی همچنین توانست نخستین جایزه فرهنگی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) را در سال ۱۳۵۳ به دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند.
علاوه بر آثار فاخری از جمله عرف و عادت در عشایر فارس، بخارای من ایل من، اگر قره قاج نبود، به اجاقت قسم، تاریخچه مختصری از فعالیت های اداره کل اموزش عشایر و طلای شهامت که توسط محمد بهمن بیگی به رشته تحریر و تقریر درآمده است، شاگردان این انسان فرهیخته نیز کتاب های زیادی پیرامون شخصیت، اقدامات و فعالیت های فرهنگی زنده یاد بهمن بیگی منتشر کرده اند.
تاکنون علاوه بر آثار مکتوب یادشده فیلم هایی با عناوین، مدرسه ای که باد برد، اگر بهمن بیگی نبود!، چادرهای سفید، فرصت، و دو مستند معلم و الفبای معجزه گر پیرامون زندگی، شخصیت و اقدامات فرهنگی محمد بهمن بیگی ساخته و از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است.
استاد محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال ۱۳۸۹در سن ۹۰سالگی چشم از جهان فروبست.

مشاهده خبر...
مقام برترین آرایشگر مرد کشور از آن جوان قشقایی شد
لینک کوتاه : https://www.sardarjonoub.ir/?p=4020

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.