• برابر با : Thursday - 24 October - 2024
کل اخبار 1627
3
نگاهی دیگرگونه به محمد بهمن‌بیگی ؛

کتاب کیمیاگر عشایر منتشر شد

  • کد خبر : 11295
  • 18 خرداد 1400 - 12:01
کتاب کیمیاگر عشایر منتشر شد

کتاب ” کیمیاگر عشایر” نگاهی دیگرگونه به محمد بهمن‌بیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران ، از تازه‌های نشر در بازار کتاب منتشر شد. به گزارش ایرنا ، این اثر نفیس که به قلم دکتر همایون فرهمند عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به زیور طبع آراسته شده و بتازگی در شمارگان هزار نسخه توسط انتشارات قشقایی […]

کتاب ” کیمیاگر عشایر” نگاهی دیگرگونه به محمد بهمن‌بیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران ، از تازه‌های نشر در بازار کتاب منتشر شد.

به گزارش ایرنا ، این اثر نفیس که به قلم دکتر همایون فرهمند عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به زیور طبع آراسته شده و بتازگی در شمارگان هزار نسخه توسط انتشارات قشقایی در ۴۶۵صفحه منتشر و به بازار کتاب آمده به فراز و نشیب های زندگی  و تاثیر اقدامات فاخر فرهنگی محمد بهمن بیگی در باسواد کردن عشایر ایران پرداخته است .

نویسنده در آغازین کتاب آورده است : نوشتن به طور کلی سخت است و نوشتن در مورد بزرگان بسیار دشوارتر . نوشتن در مورد اسطوره ها بسیار نفس گیر و نوشتن در مورد بهمن بیگی دیوانگی است . باید آبرویت را کف  دستت بگذاری تا بتوانی وارد این حریم شوی.

کتاب کیمیاگر عشایر منتشر شد

فرهمند در بخش دیگری از این کتاب آورده است :بهمن بیگی برکه ای آرام نبود، اقیانوسی طوفانی بود.بهمن بیگی ابر سنگین و باران زایی می نمود که تشنه باریدن بود. می خواست جوانه ها را برویاند تا دشت ها دامن مخملین بپوشند و جنگل ها کلاهی از شکوفه سرنهند. می خواست تمام دشت ها و دامنه های مناطق عشایری را غرق گل و سبزه کند. دنبال بهانه ای می گشت تا با نوشداروی الفبا ، بیماری مزمن بیسوادی ایل را درمان کند. در پی فرصتی بود تا لبخند را بر صورت رنجدیده و نا امید فرزندان عشایر بنشاند. می خواست در شادی مردم ایل بیشتر از غصه هایشان شریک باشد. در پی آن بود تا از غم و غصه مردمی که نان خشک در خون دل می زدند، بکاهد.

مشاهده خبر...
مراسم نکوداشت حاج نصیر قشلاقی رحیمی در خورموج

این نویسنده در ادامه به رسالت این نابغه علمی ادبی تاریخ معاصر کشورمان پرداخته و می‌نویسد: آمده بود تا سروش خوشبختی باشد.آمده بود تا با آموزش عشایری ، محبت ها را ضرب کند ، دوستی ها را جمع کند ، محنت ها را تقسیم کند، لبخندها را بتوان برساند، خرافات را زیر رادیکال ببرد و از جهل و جمود ، جذر بگیرد. آری آمده بود تا با چهار عمل اصلی و اصل چهار، چهارچوب جدیدی را برای زندگی عشایر بنا کند.

محمد بهمن بیگی کیست؟

شادروان محمد بهمن بیگی، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران، از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود. وی کارش را از سال ۱۳۳۱ به تنهایی آغاز کرد و در طول ۲۸ سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر، بیش از ۱۰ هزار معلم تربیت کرد و موسسات مختلفی از قبیل دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستاپزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.

بهمن بیگی ایل من ، اگر قره قاج نبود ، به اجاقت قسم ،تاریخچه مختصری از فعالیتهای اداره کل اموزش عشایر و طلای شهامت که توسط محمد بهمن بیگی به رشته تحریر و تقریر درآمده است.

کتاب کیمیاگر عشایر منتشر شد

علاقمندان و شاگردان این انسان فرهیخته  علاوه بر ساخت مستندها و فیلم هایی که در سیمای کشورمان به دفعات پخش شده است نیز کتابهای زیادی پیرامون شخصیت، اقدامات و اثرات کار فرهنگی ایشان منتشر کرده اند.
با حضور استاد محمد بهمن بیگی و ایجاد دبیرستان و دانشسرای عشایری شیراز و تربیت معلمانی در مدت کم از بین بچه های عشایر ، سواد آموزی در بین عشایر قشقایی و سپس سایر ایلات کشور جدی شد و شوق و ذوق نوجوانان و جوانان برای تحصیل و معلمان برای تدریس و امکانات آموزش عشایر دست به دست هم داد تا جهشی عظیم در امر سوادآموزی عشایر برداشته شود.
شادروان محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال ۱۳۸۹ در سن ۹۰سالگی جهان خاکی را بدرود گفت.

مشاهده خبر...
پروین بهمنی در مسکو سخنرانی می‌کند/ اجرای لالایی قشقایی
لینک کوتاه : https://www.sardarjonoub.ir/?p=11295

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.