• برابر با : Wednesday - 6 December - 2023
کل اخبار 1627
0

کشف خطوط و علائم ترکی در سنگ‌نگاره‌های تیمره

  • کد خبر : 313
  • 25 تیر 1394 - 11:50
کشف خطوط و علائم ترکی در سنگ‌نگاره‌های تیمره

با کشف خطوط و علائم تُرکی در تیمره، خردادماه محققان مرکز مطالعاتی ترکیه برای بررسی این خطوط به این منطقه سفر می‌کنند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد ناصری‌فرد پژوهشگر و مدرس دانشگاه از کشف نمونه‌ها و علائم خطی تُرکی در تیمره خمین خبر داد و به ایسنا گفت: این تصاویر علائم خط […]

با کشف خطوط و علائم تُرکی در تیمره، خردادماه محققان مرکز مطالعاتی ترکیه برای بررسی این خطوط به این منطقه سفر می‌کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد ناصری‌فرد پژوهشگر و مدرس دانشگاه از کشف نمونه‌ها و علائم خطی تُرکی در تیمره خمین خبر داد و به ایسنا گفت: این تصاویر علائم خط ترکی باستان است که ردپای آن تا سیبری کشیده شده است.

وی با اشاره به فراوانی این خطوط در این منطقه باستانی، در خصوص قدمت آنها گفت: این خط مربوط به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است. شکلی که ترک‌ها آن را بر روی نان‌های خود نقش زده و آن نان را نان همای سعادت می‌نامیدند و معتقد بودند که با خوردن آن سعادت خواهند یافت. در حال حاضر نیز در ترکیه هنوز این نقوش استفاده می‌شود و حتی در مغولستان این نقش را که به مانند حرف Y با دو خط افقی در زیر آن است به عنوان سعادت و خوش‌رکاب بودن بر اسب‌ها داغ می‌زنند.

این پژوهشگر ایران باستان با بیان اینکه این خطوط را می‌توان در جنوب شرق عربستان در کتیبه‌های بلقیس مربوط به قوم سبا دید، اظهار داشت: منطقه تیمره گنجینه‌ای از آثاری است که در کشورهای آسیانه میانه و یمن وجود دارد و باستان‌شناسان خط عربی این خطوط را ریشه خط کوفی و عربی باستان می‌دانند و بیش از صدها مورد از این خطوط که مربوط به هزار دوم تا پنجم است را به فراوانی در بوم‌ها، دیوارها، کوه‌ها و دره‌های تیمره می‌توان دید.

وی تصریح کرد: این خطوط برای اولین بار در این منطقه کشف شده است و برخی از باستان‌شناسان قدمت آن را قبل از تمدن ایلام می‌دانند و برخی نیز آن را مربوط به دوره کاسی‌ها می‌دانند که بعدها از فلات ایران به بین‌النهرین کوچ کردند.

مشاهده خبر...
اسامی و مختصات موکب‌های ایرانی مسیر نجف - کربلا در ایام اربعین + جدول و نقشه

نویسنده کتاب “موزه‌های سنگی، هنرهای صخره‌ای” با اشاره به اینکه در خردادماه برخی از محققان مرکز مطالعاتی ترکیه برای بررسی این خطوط و علائم به منطقه تیمره سفر خواهند کرد، افزود: این خطوط قطعاً می‌تواند ردپایی برای محققان کشورهای آسیایی باشد و علاوه بر آن اسرار بسیاری را از گذشتگان و تاریخ ایران روشن می‌کند و مسلماً تصویر دیگری را از ایران برای جهان به نمایش خواهد گذاشت.

لینک کوتاه : https://www.sardarjonoub.ir/?p=313

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1
  1. حتما باید دلیل قانع کننده باشد تا ما باور کنیم قشقایی همان قایی از ۲۴ گانه اغوزخان پسر یافث بن نوح می باشد من دلیل میاورم
    در سنگ قبر قشقایها ودر اجناس واملاکی که مربوط به قشقایی است این دامغاIYI وجود دارد واین تامغا یا دامغا در کوهای نزدیک خمین واراک ودراستان فارس پیدا شده ودکتر ناصری فرد واساتید برجسته از کشور تورکیه در حال تحقیق وبررسی می باشد این هم لینک وسند …
    http://www.cloob.com/c/mafaxerazarbaycan13/102179353
    این لینک مطالعه کنید
    http://www.cloob.com/c/mafaxerazarbaycan13/114695768
    این را هم ببینید قدمت حداقل ۴۳۰۰قبل ورود آریایها به ایران
    http://www.cloob.com/c/mooghanli/114583070
    اینهم سند دیگر بر وجود ایل قایی (قاش قایی)(قشقایی)
    http://www.cloob.com/c/mafaxerazarbaycan13/114589370
    اینهم سند دیگر از تامغا یا دامغا بر وجود تورکها وقشقایها قبل از ورود آریایها ویهودیها وآوارگان گالوت

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.