به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جمعیت جوانان قشقایی ، پژوهشگران کانادایی و فرانسوی ادعا میکنند اگر جنین داخل رحم مادر ۲ زبان گفتاری را بشنود، ممکن است که پس از تولد بتواند به ۲ زبان مختلف صحبت کند.
به گفته آنها، نوزادانی که مادرانشان فقط به زبان انگلیسی صحبت میکنند، فقط گرایش به زبان انگلیسی دارند، اما نوزادانی که مادرانشان هنگام بارداری مرتب به دو زبان انگلیسی و فیلیپینی حرف زدهاند، پس از تولد و وقتی حرف زدن را آغاز میکنند، به نسبت مساوی استفاده از هر دو زبان را ترجیح میدهند؛ به این ترتیب، استفاده مادر از زبان گفتاری در دوران حاملگی روی جنین تاثیر میگذارد.
با ثابت شدن تاثیر آموزش و یادگیری کودکان از دوران جنینی میتوان به این موضوع پی برد که در قشقایی مادرانی که در زمان بارداری خود با همسر و اطرافیان خود به ترکی صحبت می کند فرزندانش در زمان تولد ترکی را بهتر فرا می گیرد و برای اینکه کودکی زبان ترکی را خوب یاد بگیرید بایستی مادرانی داشته باشیم که ترکی را خوب صحبت کنند.پس نباید از آموزش و ترکی صحبت کردن مادران غافل باشیم و توقع آن را داشته باشیم که کودک خوب ترکی صحبت کند.
این پژوهش که در مجله «علم روانشناسی» به چاپ رسیده همچنین نشان میدهد هم نوزادان تک زبانه و هم نوزادان دو زبانه از همان دوران نوزادی تفاوت بین ۲ زبان مختلف را تشخیص میدهند. این نتایج نشان میدهد ریشههای توان صحبت کردن به ۲ زبان مختلف خیلی عمیقتر از آن است که در گذشته تصور میشد.
رضا فعال پور