علاقه مندی به اسطوره های تاریخی هرکشور امری بدیهی میباشدکه البته میزان این علاقه مندی وتعصب در اقوام مختلف ازدرجات متفاوتی برخوردار است.
به گزارش راک نیوز، بهرامی قشقایی یکی از همین افرادی است که عشق وعلاقه خود را به یکی از سرداران معروف قشقایی نمیتواند پنهان کند.
او هم نام مغازه خود را قشقایی گذاشته وهم بر درو دیوار مغازه تعویض روغنی خود دوتصویر بزرگ از صولت الدوله قشقایی را آویزان نموده تا بگوید ارادت او به مشاهیر ومفاخر ایل وتبار خود نه برای منصب و مقام بلکه از برای گرامیداشت بزرگانی است که برای اعتلای این مرز حاضرنشدند زیر یوغ ستمگری قدخم کنند وایستادگی را برای قوم قشقایی به صفحه ای از تاریخ پر خاطره این مرز اضافه نمودند.
به گزارش راک نیوز از شیراز ،اسماعیل خان قشقایی معروف به صولتالدوله، چهرهٔ سیاسی اواخر قاجار و یکی از مقتدرترین ایلخانهای ایل قشقائی بود.
او از فرزندان داراب خان رئیس ایل قشقائی بوده و در فیروزآباد از شهرهای استان فارس متولد شده است سال تولد صولتالدوله در کتاب «فارس و جنگ بینالملل» نوشته رکنزاده آدمیت به سال ۱۲۹۷ قمری، در کتاب «از باورد یا ابیورد خراسان تا ابیورد یا ابولورد فارس» نوشته مظفر قهرمانی ابیوردی به سال ۱۲۹۵ قمری و در کتاب «شرح حال رجال ایران» نوشته مهدی بامداد به سال ۱۲۹۳ قمری درج شدهاست.
به علت رشادت و مهارت وی در تیراندازی و جنگهای چریکی، در اواخر سلطنت مظفرالدین شاه قاجار به وی لقب صولتالدوله داده شد.
صولت الدوله در سال ۱۳۲۴ قمری رسماً به ریاست ایل قشقائی رسید. او از بدو امر طرفدار مشروطه خواهان بوده و همواره با نفوذ بیگانگان در فارس مخالف بودهاست. پس از صدور حکم جهاد توسط شیخ عبدالحسین مجتهد لاری علیه انگلیسیان و تعرض پلیس جنوب به قسمتی از ایل قشقایی تصمیم به جهاد گرفت و تا عزل فرمانفرما از ریاست فارس و ورود دکتر مصدق السلطنه به فارس یعنی آخر سال ۱۳۳۸ قمری میجنگید. پس از ورود دکتر مصدقالسلطنه به شیراز آمد و مورد محبت واقع شد و چون سردار سپه ظهور کرد و اوضاع ایران تغییر یافت او نیز مانند قوامالملک و دیگر روسا در تهران ساکن شد و از طرف ایل قشقایی، وکالت مجلس شورای ملی را یافت.
در این دوران، قشقاییها با دولت مرکزی رابطه خوبی داشتند. همانگونه که در کتاب سفرنامه حاج ایاز خان قشقایی درج شده است، در زمان بازگشت احمدشاه قاجار از دومین سفر فرنگ (نهم ربیعالثانی ۱۳۴۱ قمری/هشتم آذرماه ۱۳۰۱ شمسی)، صولتالدوله نیز همراه با رضاخان سردار سپه و جمعی از خوانین جنوب کشور و بزرگان قشقایی از جمله زایر خضرخان اهرمی، غضنفرالسلطنه برازجانی، سردار ارفع (پسر شیخ خزعل)، حاج ایازخان قشقایی، شیخ حسین خان چاهکوتاهی و … در بندر بوشهر هنگام پیاده شدن شاه از کشتی، از احمدشاه قاجار استقبال میکند.
پس از خاتمه جنگ جهانی اول و تخلیه ایران از قوای بیگانه، در انتخابات دوره پنجم مجلس شورای ملی از جهرم به وکالت انتخاب شد. همچنین در دوره هشتم مجلس شورای ملی نیز مجدداً به نمایندگی مردم جهرم برگزیده شد و به مجلس راه یافت. در این دوره پسرش ناصرخان نیز به عنوان نماینده مردم آباده انتخاب شد.
صولتالدوله و پسرش ناصرخان در حالیکه هر دو وکیل مجلس بودند و مصونیت داشتند توسط پلیس سیاسی دستگیر و به زندان افتادند. صولت الدوله قریب شش ماه در زندان قصر در شرایط نامساعدی به سر برد. صولتالدوله در ۱۶ مهر ۱۳۱۱ در زمانی که نماینده مجلس شورای ملی بود، در زندان قصر تهران درگذشت.