بیژن بهادری کشکولی، استاد بی نظیر نقاشی خاص ایل و بنیانگذار سبکی که میتوان آنرا سبک بیژن بهادری نامید، بیژن با الهام از مینیاتور آغازین که بیشتر متاثر از نقاشی چینی ومغولی است که نقاشی سبک بیژن یا سبک قشقائی را می آفریند.
قرنها کتابهای شعر فارسی با نقاشی مشابه آنچه که بیژن آن را در ایجاد نقاشی قشقایی بکار گرفته است تزیین وتذهیب می شده است بیژن معلم و استاد ما بود و به همان شیوایی که تصویر می کشد حکایت و بیان هم داشت داستان می گفت و شیرین حکایت می کرد.
پیام تسلیت مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان فارس
درپی درگذشت بیژن بهادری کشکولی، این صاحب سبک نقاشی قشقایی،مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان فارس با انتشارپیام تسلیتی فقدان هنرمندی که دارای اصالت ایرانی بود را به جامعه هنری و ایل قشقایی تسلیت گفت و افزود: آثاری که ازتارو پود، روح و روان و اندیشه پویای یک هنرمند تراوش می کند،هیچگاه با رفتنش از این دنیای خاکی تمام نخواهد شد، بلکه دراذهان و تاریخ هنر می ماند و باز هم به راه خلاقانه خود ادامه خواهد داد.
بهزادمریدی با بیان اینکه گرچه جامعه فرهنگ و ادب و هنر دیگر نمونه بهادری کشکولی را بخود نخواهد دید، ابرازداشت: اینگونه اندیشه ورزان راهی را ازخود برجای میگذارند که سرمنشا گذر دردوران آینده هنر این سرزمین می شود و اگر به دست آوردهای آنان چنگ اندازیم و توجه کنیم می توان همه آنچه درخور و شایسته فرهنگ اصیل ایران اسلامیمان است را با خود همراه سازد و برای نسل آینده در ارمغان خود، سبکهایی جهانی را رقم زند.
بهادری کشکولی در ایام کودکی و نوجوانی در ایل با سنگ ریزه روی تخته سنگ ها تصویر کبک، باز، شتر و آدم ها را نقش می زد و تمامی موضوعات و تصاویر مورد علاقه او برگرفته از فضای زندگی ایلی است و شامل”صحنه های عادی روزمره مثل پشم ریسی، پختن نان، دوشیدن شیر، شکار، جنگ و صلح،عروسی، آشتی، کوچ، ییلاق و قشلاق، دشت های فراخ، کوهها و بوته زارها، رودخانه ها، چشمه ها و بلوط زارهای شرق و غرب و شمال و جنوب فارس”، عرصه تصویرگری این هنرمند بوده است.
او با دقتی حیرت آور و صداقتی مثال زدنی نگاه جستجوگر، تیزبین و دقیق خود را به هرچیز آشنایی خیره کرده، آن را تبدیل به یک اثر صمیمانه و ماندگار کرده و توجه به نقش و اهمیت حیوانات در زندگی ایلیاتی، از نکات درخور توجه آثار بیژن بهادری کشکولی است.
دنیای عشایری و ایلی، دنیایی سرشار از رنگ است. رنگ های شاد و درخشان بیانگر خلوص و سرخوشی زندگی ایلی است که حاصل رابطه مستقیم آنها با طبیعت و فضای پیرامون است. همه این عوامل موجب شده است که فضای آثار او، فضایی روشن، سرزنده و سرشار از روح زندگی باشد.
آثار بهادری کشکولی، تصویر روح زنده و پویای زندگی عشایر قشقایی فارس، آداب و رسوم و سنت های زیبای آنهاست که نمایشگاه های متعددی از آثار این نقاش هنرمند، در ایران و بعضی کشورهای دیگر مثل فرانسه، انگلستان، هلند و ترکیه برپا شده است.
همزمان همان داستان با دستان هنرمند او بر تخته سیاه نقش می بست. هنرمندان پیشرو، هنرمندان اسلوب شکن بودند. بیژن جدا اسلوب شکن بود. صفحه کوچک یک کاغذ یا تخته سیاه میدان وسیع هنرنمایی او بود.داستانها می گفت و هر داستان بر گوشه ای از آن کاغذ کوچک نقش می بست و داستانی طولانی در تاریخ در گوشه کاغذ او ماندگار می شد.وصفحه کوچک نقاشی او تقریبا تمام تاریخ قوم بود
نقاشی بیژن عین زندگی بود. هر نقاشی او کتابی بود در چندین فصل و هر فصل جداگانه اجزاء آنچه که او قصد روایت آنرا داشت،یک نقاشی او میتواند تمامی آداب و سنن وتاریخ ایل را یکجا به یادگار نهد و جاودان سازد.
آمیزش ماهرانه رنگ در پرده ای که انسان و خداوند هر دو هنر خود را به کمال نمایند رنگ آمیزی طبیعت از خداوند و افزودن هنر انسان بدست بیژن به این پرده رنگ رنگ.بیژن راوی صدیق افسانه ها و باورها و آیین های قوم ماست.این افسانه ها و آیین ها و باورها در نقاشی بیژن جاودانه خواهندشد.
بی شک ماندگاری آثار او به ماندگاری ایل و خاطره های آن خواهد بود.بیژن بهادری کشکولی ماندگارست تا ایل قشقایی ماندگار است.او به جد چهره ماندگار ایل ماست نقاشی هایش بر دیوار خانه هامان و در تار پود بافته های هنرمندانمان افتخار ما خواهد بود.
گفتنی است،هم اکنون اغلب خانه های مردم قشقایی و حتی سایر عشایر سراسر ایران، مزین به نقاشی های زیبا و دل انگیز بیژن بهادری کشکولی این هنرمند فقیدو صاحب سبک می باشد.